Foto: Ingrid Pop

Ikke all kultur har klart å kare til seg en plass i samfunnets minnebok. Heldigvis finnes det idealister som tar vare på den glemte kulturarven på loft og i kjellere. Pensjonerte latinlektor og boksamler Hilde Sejersted er en av dem. En forfatterløs bok i en kasse utenfor et antikvariat gjorde Sejersted nysgjerrig på glemte, kvinnelige forfattere. I kjelleren har hun nå en hel vegg med bøker av kvinnelige forfattere med debut før 1930 (Klassekampen 3.10.17)

Møt et fyrverkeri av en kvinne til prat om kvinnekamp i litteraturen, den glemte litteraturen og kjærligheten til litteraturen på Risør bibliotek på kvinnedagen, torsdag 8.mars kl. 18.00. Foredraget holdes i forbindelses med prosjektet Retrobiblioteket – et samarbeid med Aust-Agder bibliotek og kulturformidling. Det er fokus på den glemte litteraturen, og litteratur som er verdt å huske på.

Foredraget vil også inngå i et felles program for feiringen av Kvinnedagen 8.mars i Risør, i samarbeid med Aktive Fredsreiser. Alt vil foregå her på Risørhuset, og nærmere program kommer.

Vel møtt til en inspirerende og opplysende kveld i Risør bibliotek!