Gled dere til figurteater og klovning på Risør bibliotek! Lørdag 21.april kl.12.00 kan dere møte sykehusklovnen, forfatteren og skuespilleren Elisabeth Helland Larsen. Hun har skrevet billedbøkene Jeg er Livet, Jeg er Døden og Jeg er Klovnen, og tar opp store temaer på en leken, hverdagslig og varm måte. Bøkene er fargerikt illustrert av Marine Schneider og har hittil blitt oversatt til åtte språk og fått mye internasjonal oppmerksomhet.

Forfatteren Elisabeth, som i utgangspunktet er scenekunstner, har jobbet i en årrekke som sykehusklovn (Du kan lese mer om henne på www.allnoses.no). Nå ønsker hun å møte barn på Risør bibliotek med en visuell opplevelse med utgangspunkt i egne bøker. Hun vil spille utvalgte scener med dukkene ”Livet” og ”Døden”, ta i bruk klovning sammen med publikum, lese tekster og vise bilder fra boken. Møtet vil avsluttes med en interaktiv øvelse hvor alle skriver personlige hilsener på papirhjerter som til slutt formes til et stort hjerte på gulvet.

Elisabeth Helland Larsen vil med kunstneriske virkemidler virvle opp en dialog om døden, livet og mennesket. Gjennom å sette søkelyset på døden, setter vi like mye søkelyset på livet og menneskets værekraft. Disse temaene møter vi hver dag i personlige liv og på sosiale medier og er viktige å balansere på en bærekraftig måte.

Barnebokforfatter og skuespiller Elisabeth har i nærmere 25 år jobbet med barn og unge i unntakstilstand. Med kunstneriske verktøy har hun kommunisert med mennesker i miljøer som sykehus, flyktningeleirer, asylmottak og barnehjem. Hun har alltid hatt fokus på å stimulere de friske kreftene i de hun møter for å styrke selvfølelse og skape positive opplevelser. Nå gleder hun seg til å ta med seg klovnenesen, ”Livet” og ”Døden” for å møte barn og voksne.

Bilde av Livet, døden og klovnen - av Elisabeth Helland Larsen

Bilde av Livet, døden og klovnen – av Elisabeth Helland Larsen