Vi feirer Bokåret 2019 og inviterer til mestermøter der dyktige nasjonale forfattere møter dyktige lokale forfattere, i samarbeid med bibliotekene i Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand.

Paal-Helge Haugen (født 1945) er fra Valle i Setesdal og blir regnet som en av sin generasjons fremste lyrikere. Diktsamlingene hans er oversatt til mange språk. I årene 1965-67 var han redaksjonsmedlem i det toneangivende litteraturtidsskriftet PROFIL. Han har vært formann i Statens Filmproduksjonsutvalg og Den norske Forfatterforeningen, og nestformann i Norske Dramatikeres Forbund. I sitt arbeid har han samarbeidet med en rekke nasjonale og internasjonale kunstnere og musikere. Han har mottatt en rekke priser for sin litteratur.. I 2009 ble han utnevnt til ridder av 1.klasse av Den Kongelige Norske St.Olavs Orden for sin innsats for norsk litteratur- og kulturliv.

Gaute Heivoll (født 1978) er fra Finsland utenfor Kristiansand. Hans store gjennombrudd kom med romanen Før jeg brenner ned (2010) som han mottok Brageprisen for. Romanen er filmatisert og er oversatt til en rekke språk. Heivoll har også utgitt flere barne- og ungdomsbøker, dikt og skuespill. I tillegg har han skrevet romaner som Over det kinesiske hav, De fem årstider, De skyldfrie og hans siste roman fra i fjor: Sang for sektstiåtte forrædere.

Samtaleleder: Hilde Elise S. Bie.

Gratis inngang.

Boksalg ved Lindstøl Libris

Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket og Aust-Agder bibliotek- og kulturformidling

Bilde av Mestermøte: Paal-Helge Haugen & Gaute Heivoll