Lørdag 1. februar kl 12-14.
Mens vi før var avhengige av bevegelse og fysiske kraftanstrengelser for å skaffe oss mat, kan vi i dag bestille mat over telefon eller Internett. Vi kjører bil i stedet for å gå, og mange har i tillegg stillesittende arbeid. Vi er altså mye mindre aktive enn tidligere generasjoner, men er det nødvendig å trene for å ha god helse?

Foredragsholder: Sveinung Berntsen er født og oppvokst i Risør. Berntsen er professor i idrettsvitenskap og jobber som instituttleder for institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving ved UiA. Forskningen hans har primært handlet om hvordan legge til rette for mer fysisk aktivitet i befolkningen og hva slags aktivitet eller trening som virker for god helse.

Lørdagsuniversitetet er et samarbeid mellom Universitetet i Agder og Risør kommune.

Translate »
Click to listen highlighted text!