Biblioteket er stengt inntil videre. Du kan allikevel låne bøker via vårt take away-bibliotek.

Hvordan låne bøker?
Bruk ditt nasjonale lånekort og pinkode til å logge deg inn på «Mine sider» via vår hjemmeside www.risorbibliotek.no, eller via appen BIBLIOFIL. Her kan du både søke og reservere bøker. Du kan også sende ønsker på mail: risor.bibliotek@risor.kommune.no, eller ringe oss på tlf: 37 14 97 77. Det er dessverre ikke mulig å fjernlåne bøker fra andre bibliotek i denne perioden.
Vi gjør bøkene klare når vi har mottatt bestilling og sender SMS når bøkene er klare for henting. Bøkene må hentes i tidsrommet 11-13, og du må ringe biblioteket ved ankomst.

Hvordan kan jeg være trygg på at det jeg låner ikke er smittefarlig?
Bøkene og filmene vi sender ut er pakket av våre friske ansatte. Vi er spesielt opptatt av håndvask og hygiene når vi behandler det som skal ut til dere lånere og vi tar alle hygieniske forebyggende tiltak når vi behandler bestillingene og putter dem i rene poser.

Den nyeste forskningen viser at covid-19-viruset bare overlever opp mot 24 timer på papir og maks tre døgn på plast ved 21-22 grader celsius. Du kan være trygg på at ikke noe av det som bestilles har vært i kontakt med andre personer enn oss de siste fire døgn.

Innlevering av bøker
Vi har nå gjort det mulig igjen å levere bøker i bokkassen utenfor hovedinngangen. Det er valgfritt om du vil levere bøkene eller ikke. Det vil ikke påløpe purregebyr i perioden biblioteket må holdes stengt. Bøkene blir satt i 5-dagers karantene før de er klare til et nytt utlån.

Er det noe du lurer på? Ring oss mellom 11-13 hver dag på tlf: 37149777. Følg også med på hjemmesiden vår www.risorbibliotek.no eller følg oss på vår facebookside. Vår mailadresse er risor.bibliotek@risor.kommune.no.

Les en bok, ring en venn og ta ellers godt vare på hverandre!