FNs klimarapport for 2019 anser matsvinn som et av de tre mest alvorlige miljøproblemene vi står overfor i dag og en av vår tids mest meningsløse klimatrusler, MEN som vi både kan og bør gjøre noe med. Det er bra for miljøet og for lommeboka, men folk trenger kunnskap.
Thomas står bak en rekke bøker, blant annet boken «Kunsten å ikke kaste mat». Boka har vunnet flere priser og skapt mye oppmerksomhet og engasjement de siste to årene. Thomas Horne tar for seg matsvinn som et miljøproblem både nasjonalt og i verden, men ikke minst hvordan unngå unødvendig matsvinn, hvordan gi litt pokker i datostemplingen og bruke sansene våre i stedet. Vi forbrukere kaster en tredel av all maten vi produserer, noe som er en katastrofe for miljøet og vår tids aller mest meningsløse klimatrussel.
Foredraget vil ta for seg:
Matsvinn – hva , hvor mye og hvorfor vi kaster
Konsekvensene for klima og miljø
Risikoen knyttet til å spise gammel mat
Det problematiske ved dagens datomerking
Hva skjer med maten, hva er farlig og hva skal du se, lukte og smake etter?
Gjennomgang av de vanligste matvarene.
Foredraget er i liten kinosal (DIKKEN), kl.19.00.
Gratis inngang.
Arr: Risør bibliotek
Vi følger til enhver tid gjeldende smittervernsregler. Vi oppfordrer til forhåndspåmelding til arrangementet ved å sende mail til risor.bibliotek@risor.kommune.no, tlf: 37149777 eller henvende deg direkte til oss i skranken på biblioteket.