Eventyrstund på biblioteket starter opp tirsdag 1. februar.

Eventyrene leses opp kl. 10.00, 10.15 og kl. 10.30.

Tilbudet er gratis for alle barn!

Bindende påmelding gjøres i skranken på Biblioteket, eller på tlf. 37 14 97 77. (Husk å gi beskjed dersom dere ikke kommer på oppsatt eventyr).

Dato:Eventyr:Forfatter:
1.febr  Muldvarpen og snømannenZdenek Miler
15. februar  Pappa og jegFredrikke Nicolaisen
1.mars  Ting som blir borteKim Fupz Aakeson
15. mars  Bo går til biblioteketMorten N. Pedersen
29. mars  Lunda på rideskoleCamilla Kuhn
12. april  Hvor er påskeegget?Lars Mæhle
26. april  Eksplodera og den grønne steinenNina Bay
10. mai  Rot og Bjørne drar på strandaHege Østmo-Sæter Olsnes

Beskrivelse av bøkene våren 2022

Muldvarpen og snømannen:

Det har blitt vinter og muldvarpen skal akkurat til å gå i hi. Men snøen glitrer så vakkert og han får lyst til å leke bare litt til. Alle de andre vennene hans har lagt seg til å sove for vinteren, så han lager en snømann å leke med. Muldvarpen og snømannen har det så moro at de leker sammen hele vinteren. Men så titter vårsolen frem, og snømannen begynner å smelte…

Pappa og jeg

Pappa og jeg skal leke. Vi skal kle oss ut. Som vikinger og fekte!

Ting som blir borte

Bosse er borte. Faren hans jobbet med noe som heter shipping, og plutselig skulle han drive med det i en by som heter Perth. Og så flyttet de. Perth ligger i Australia. Australia er på den andre siden av jorden. Det er der de har kenguruer. Så Bosse er virkelig borte.

Bo går til biblioteket

Det regner og Bo trenger flere bøker å lese. Bo og mammaen hans drar til biblioteket, men det regner veldig, så regntøy må på. Plutselig er støvlene til Bo borte.

Lunda på rideskole

Lunda gleder seg, for hun skal på rideskole. Hun skal ha en ekte unge på ryggen. Men ungen er jo helt løs! Den detter av! Hele tiden!!

Hvor er påskegget?

Det er klart for gul fest i Kråkeslottet barnehage. Men før festen kan begynne, må barna finne et påskeegg som Elin og Sven Ingvar har gjemt. På et ekstra lurt sted. Det blir en vanskelig leterunde for Leon og Live, Kråkeslottets detektiver. Med innlagt quiz på rim og masse lurerier. For noen ganger kan de voksne være like lure som barn. I alle fall nesten.

Passer for: De store

Eksplodera og den grønne steinen som ikke er en stein

Mellom trærne i skogen bak de høyeste fjell bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera og er så liten som en sommerfugl. Det verste hun vet er drager som ler. Når hun hører dragelatter blir hun så sint at hun nesten eksploderer. Da kan du høre at hun summer. Bzzzz Bzzzz… En tidlig morgen går hun ut i den magiske hagen for å gi blomstene vann. På vei tilbake til huset får hun øye på en stor grønn stein.

Passer for: De store

Rot og Bjørne drar på stranda

Rot og Bjørne gleder seg til å bade. De skal svømme raserfort! Men hva skjer når Bjørne heller vil bygge sanslott med Lo? Rot og Bjørne er ofte uenige, men alltid bestevenner.

Bilde av eventyrstund