Direkte fra Arendal bibliotek, så strømmes arrangementet Rapport fra Ukraina, til Risør bibliotek i liten kinosal, tirsdag 28.november kl. 19.00. Arrangementet blir strømmet til bibliotekene i Risør, Tvedestrand, Grimstad og Lillesand, og er en del av prosjektet “Direkte fra Agder-bibliotekene». ?

Morten Jentoft, mangeårig NRK-journalist, har den siste tiden oppdatert oss fra slagmarken i Ukraina. Morten begynte som journalist i NRK Finnmark, og han har vært ansatt i NRKs utenriksredaksjon siden 1994. Morten kjenner landene i det tidligere Øst-Europa svært godt og han har vært NRKs korrespondent i Russland i flere omganger. Han snakker blant annet samisk, russisk og finsk og har særlig godt kjennskap til forholdene i nordområdene både før og etter Sovjetunionens sammenbrudd. Han har solide historiekunnskaper og har skrevet flere bøker om relasjonene mellom folk i nordområdene.

Jentoft vil samtale med tidligere NRK-redaktør Steinar Nielsen. Vi vil naturlig nok få høre om Russlands angrep på Ukraina og Mortens egne opplevelser knyttet til arbeidet i krigssonen, men med sine gode historiekunnskaper evner han også å sette konflikten inn i et historisk perspektiv. Ikke minst kjenner han godt historien om forholdet mellom Sovjet/Russland og Finland. Inntil nylig trodde vel de færreste at Finland skulle ende opp med NATO-medlemskap.Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket og Agder fylkeskommune.?

Sted: Liten kinosal (Dikken), Risørhuset
Tid: 19.00

Translate »
Click to listen highlighted text!