Seniorgamer

Spiller bowling

Seniorgamer

Lyst til å bli med å bowle?

Spill gir både fysisk og mental trening. Samtidig er det sosialt og morsomt.
Dette er et tilbud til eldre, både de som bor hjemme og de som bor på institusjon.
Seniorgamer er for alle, men egner seg spesielt godt som et spilltilbud for personer med demens og kognitiv svikt. Enten alene eller sammen med
pårørende.

 Hvordan gjør vi det?

Vi møtes annen hver torsdag kl. 1100 på biblioteket. I den nye ungdomskroken samler vi oss for å spille bowling på X-box.
Det er helt uhøytidelig og vi vil bruke lang tid til å bli kjent med spillet. Det krever at du kan gå, løfte armen og veive med den.

Hvem står bak dette?

Drammensbiblioteket bygger en modell for et nasjonalt bibliotektilbud til eldre basert på spill og moderne teknologier. Prosjektet har fått navnet «Seniorgamer». Tilbudet spisses spesielt mot eldre i tidlig fase av demens, men er åpent for alle eldre.

Norske bibliotek skal lokalt legge til rette for aktivitet for eldre i egne lokaler samt formidling av kunnskap om demens. Prosjektet støttes av Nasjonalbiblioteket. Prosjektet i Risør er et samarbeid mellom Drammensbiblioteket, Enhet for omsorg, Frivilligsentralen og Risør bibliotek.

Torunn Gregersen fra kommunens demensrådgivningstjeneste vil være tilstede. Hun kan tilby samtale til pårørende, og informere om hjelpetiltak kommunen kan tilby.  Det kan og gjøres avtaler om videre samtaler.

Demensrådgiver i Risør kommune: Torunn Gregersen.
Kontordag hver onsdag på Frydenborgsenteret, Sirisvei 12.
Telefon: 94 50 84 04

Seniorgamer_logo

 

Translate »
Click to listen highlighted text!