Hva skjer?

jun
1
lør
Sommerles 2019!
jun 1@11:00-aug 31@14:00

BLI MED PÅ SOMMERLES!

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse, delta på Sommerles.no 2019. Sommerles.no er utviklet for å gjøre lesing enda litt morsommere for dere. For hver bok du leser og
registrerer på Sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles.no er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker,
tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg XP. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles.no er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, alt på nettsiden Sommerles.no. Her
får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut altom.sommerles.no (eller Sommerles.no etter den 1.juni) for mer info.

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

Lesing er GØY!!

21.september er det SOMMERLESFEST!!

aug
1
tor
Pop up- bibliotek på Bokbåten Svanen
aug 1@10:00-aug 3@16:00
aug
2
fre
Pop up- bibliotek på Bokbåten Svanen
aug 2@10:00-aug 4@16:00
aug
3
lør
Pop up- bibliotek på Bokbåten Svanen
aug 3@10:00-aug 5@16:00
sep
2
man
Strikkekveld
sep 2@19:00-21:00

Vi møtes for å strikke, prate og hygge oss på biblioteket. Husk å ta med egen kaffekopp.

For mer informasjon, kontakt: Helle Simensen, tlf: 97033843

sep
4
ons
Kjør debatt: Fake news
sep 4@19:00-20:00

Arr: Risør bibliotek i samarbeid med Aktive Fredsreiser
Arrangementet er støttet fra Fritt Ord

Hva kan vi stole på, og ikke stole på av nyhetene vi får servert i nyhetsbildet og på sosiale medier? I hvor stor grad kan vi stole på nyhetene, slik de vinkles og redigeres i enkelte aviser med mål om flest mulig klikk? Hva er betalt og manipulert informasjon for å nå ut til flest mulig folk? Økt grad av skepsis til mediene blant maktpersoner, og populistisk retorikk – hvordan former dette virkelighetsforståelsen hos folk flest? Hvilke konsekvenser kan det ha for utbredelsen av fake news, og hvilke konsekvenser kan det ha for demokratiet vårt, at falske nyheter deles og former bestemte virkelighetsforståelser? Bidrar dette til en mer splittet offentlighet, større skepsis, økte forskjeller og eventuelle levekårsproblemer?

Til å diskutere temaet – med både internasjonale, nasjonale og ikke minst lokale eksempler – har vi fått med oss:
Geir Molnes. Risørgutt som nå jobber fulltid i mediebedriften og nettsiden faktisk.no,
Lars Taraldsen. Tidligere redaktør i Aust-Agder blad, nå journalist i Teknisk Ukeblad
Bente Kalsnes. Bente Kalsnes. Førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, og aktuell med en rykende fersk bok med tittel «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten»

Ordstyrer er kultursjef Torolf Kroglund.

I samarbeid med Aktive Fredsreiser, og er en del av arrangementsrekken Kjør debatt- tendenser i vår tid.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Gratis inngang.

https://www.cappelendamm.no/_falske-nyheter-bente-kalsnes-9788202581176

https://www.faktisk.no/

sep
5
tor
Seniorgaming: Bowling
sep 5@11:00-12:30

Spill gir både fysisk og mental trening. Samtidig er det sosialt og morsomt. Dette er et tilbud til eldre (60+), både de som bor hjemme og de som bor på institusjon.

Hvordan gjør vi det?
Vi møtes annen hver torsdag kl. 1100 på biblioteket. I ungdomskroken samler vi oss for å spille bowling på X-box.
Det er helt uhøytidelig og det krever kun at du kan gå, løfte armen og veive med den.
Servering av kaffe og wienerstang. Flaxlodd til vinner!

Velkommen til en trivelig formiddag på biblioteket! 🙂

sep
10
tir
Eventyrstund for barnehager
sep 10@10:00-10:45

Velkommen til nye eventyrstunder på biblioteket!

Vi inviterer barnehager til høytlesing av billedbøker og eventyr annenhver uke i biblioteket. Tilbudet er gratis.
Eventyrene leses opp kl. 10.00, 10.30 og kl. 10.45. 

Påmelding gjøres i skranken på biblioteket, eller pr. tlf : 3714 97 77

sep
11
ons
Forfattertreff: Fartein Horgar
sep 11@19:00-20:00

I 1750 var sukker en luksusvare i Trondheim. Det var penger i søtsakene. Byens «eligerte menn» svingte seg rund, og snart sto Sukkerhuset på Kalvskinnet ferdig. Innen tiåret var omme, hadde de samme eligerte menn opprettet selskapet Den trondhjemske Fart og Handel på de dansk-amerikanske Eilænder, med eget kontor i Christiansted, St. Croix.Dette skapte forandring til det bedre i Trondheim, og på havnen var skip som seilte på Vestindia et vanlig syn.

Fartein Horgars fembinds romanserie om vår hittil ufortalte historien i våre karibiske slavekolonier er fremme ved denne epoken. Pengene flyter i like skamløse strømmer som sukker og rom. Plantasjeeiere og redere tjener jeg rike på produktene som deres «slavegjorte bestand av sorte» produserte.

I sentrum for «Frihetens kjøtere» er to kvinner, den privilegerte husslaven Mihamy, og hennes rebelske datter Petronella. Mihamy har alt en slave kan drømme om. Petronella vil ha mer. Hun vil ha de hvites frihet.

Romanens underliggende tema er fremveksten av en klasse frie fargete, tidligere slaver som har fått, arvet eller kjøpt seg selv. Disse representerer en trussel mot samfunnets orden. Beretningen om denne brytningstiden frem mot forbudet mot slavehandel, i 1803, fortelles gjennom de to kvinneskjebnene.

Seriens to første bind, «Paradisets elendige» (2016) og «I slaktemåneden» (2017) er møtt med strålende kritikker i Norge og Danmark, i Norge også med indignasjon over at det rippes opp i denne historien.

Fartein Horgar (f. 1955) er forfatter og oversetter. Han er født i Bergen som tredjegenerasjons misjonærbarn og oppvokst på Madagaskar. Horgar debuterte som lyriker i 1980, og har siden det gitt ut både diktsamlinger, barnebøker, romaner og sakprosa.

I samarbeid med Lindstøl LIbris

sep
12
tor
Bokbussen til Søndeled
sep 12@10:00-14:00
Translate »
Click to listen highlighted text!