Atekst er Skandinavias største digitale nyhetsarkiv. og gir tilgang til over 15 millioner søkbare artikler fra drøyt 100 norske papiraviser og fagblader. I tillegg kommer artikler fra enkelte utenlandske aviser. Arkivet speiler vår nære samfunnshistorie, men det finnes også eldre artikler, noen helt tilbake til 1945.

Et søk gir deg raskt oversikt over alt som er skrevet om for eksempel Justin Bieber. Eller du kan følge en debatt, det være seg om surrogati eller ulv/sau-problematikken. Atekst gir også tilgang til en rekke digitale artikler som nettavisene krever innlogging for.

https://www.retriever.no/

Atekst kan brukes på biblioteket.

Atekst drives av Retriever.no. Tjenesten er finansiert av Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Atekst er tilgjengelig i alle folkebibliotek og videregående skolers bibliotek i Aust-Agder.

Translate »
Click to listen highlighted text!