I disse tider hvor reising er vanskelig ønsker Litteraturhuset i Oslo å tilby en ekslusiv strømming av enkelte arrangmenter til folkebibliotek over hele landet. Andre arrangement ut i høst er forfatteren bak boka Tante Ulrikkes vei: Zeshan Shakar.
I Shakars andre bok møter vi Mani, en nyutdannet økonom som nettopp har fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også.
Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til en helt ny verdiskala, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.
Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.
Boka har fått svært god mottakelse, og triller både femmere og seksere i terningkast blant en rekke anmeldere.
Samtalen vil strømmes direkte til Risørhuset i DIKKEN (liten kinosal).
Grunnet smittevernregler vil det være begrenset med plasser. Det vil derfor være forhåndspåmelding til arrangementet.
Kontakt Risør bibliotek på risor.bibliotek@risor.kommune.no,
tlf: 37149777 eller henvend deg i skranka på biblioteket.
Gratis inngang.
Arr: Litteraturhuset i Oslo i samarbeid med Risør bibliotek
Translate »
Click to listen highlighted text!