Risør bibliotek har i samarbeid med kunstner Maria Jonsson gjennomført prosjektet: workshop insektshotell. Kunnskap, litteratur og kunst i skjønn forening 😊
Mandag 14.juni startet 7.trinn ved Risør barneskole skoledagen med foredrag på Risørhuset med Monica M. Kjærstad, der de bla fikk lære at flua har smakssansen på føttene, gresshoppene på låra, og at humla blir kalt insektenes panda, og ikke minst hvor viktige de er for vårt økosystem. Dagen fortsatte i klasserom Urheia, der trinnet ble delt opp i tre grupper. Her sirkulerte de på vanlig undervisning, humlevandring med Monica og bygging av selve insektshotellet.
Monica Marcella Kjærstad
På dag 2 var værgudene med oss, og trinnet brukte klasserom Urheia til både å male og sanke innhold til insektskassene, og dentredje og siste dagen ble kassene satt sammen og hengt opp i byens nye hagerom: Hollenderhagen.

Prosjektet er støttet av Agder fylkesbibliotek og Risør kommune (DKS)

Bilder fra workshopen kan du se på Risør bibliotek sin Facebookside