Halldis Moren Vesaas og Marie Takvam var to av de største kvinnene i norsk lyrikk. Halldis Moren Vesaas var lyriker og gjendikter, og er en av de som er mest lest, mest sitert og av de mest folkekjære diktere i norsk lyrikk. Flere av diktene hennes blir stående som klassikere.

Marie Takvam var rundt 20 år yngre enn Halldis. Takvam skrev dikt, romaner og skuespill. Hun kombinerte en kroppslig og kritisk kvinnerøst med en usentimental tematisering av både sorg og glede. Diktene handlet ofte om kjønnsroller, kjærlighet, sorg, død og ulike livsfaser. Hun skrev hørespill og ei barnebok, og var en populær radiostemme i Barnetimen på 1950- og 1960-tallet.

Arrangeres av Folkeakdemiet i samarbeid med Risør bibliotek

Sted: Risørhuset, litteraturrommet
Tid: Tirsdag 7.mars kl. 19

Inngangspenger: kr 150 (kjøpes i døra)

Bilde av plakat Takvam og Vesaas

Plakat foredrag om Takvam og Vesaas

Translate »
Click to listen highlighted text!