Torsdag 20. april kl 1900 i Dikken. Direkte fra Agder-bibliotekene (strømmet arrangement): Kaisa H-Suckow i samtale med Steinar Nielsen

Under dette arrangementet møter du Kaisa H-Suckow, forfatteren av boka «Oss mot verden – en historie om å være fattig», i samtale med journalist og tidligere redaktør for NRK Sørlandet, Steinar Nielsen. Boka som handler om hennes egen oppvekst i Arendal som fattig i velferdsstaten, har vakt stor oppmerksomhet også hos beslutningstakere. Toppsjefen i NAV, Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte er en av dem, og han blir med oss på videolink denne kvelden.

«Jeg visste ikke at jeg tilhørte statistikken over barnefattigdom i Norge, og at vennene mine ikke gjorde det. At vi kom til å møte voksenlivet med ulike forutsetninger for å leve et godt liv.»
«OSS MOT VERDEN – en historie om å være fattig» er en rå bok om fattigdom, klassesamfunn og byråkrati, sårhet, skyldfølelse, skam, stolthet, sinne, ironi og varme. Kaisa stiller spørsmålet om noen er født til fattigdom. «Oss mot verden» er Kaisas debutbok som kom ut i 2022.

Dette er femte arrangement i prosjektet Direkte fra Agder-bibliotekene. Arrangementet skjer fysisk i Tvedestrand folkebibliotek, og strømmes i sanntid til bibliotekene i Risør, Arendal, Grimstad og Lillesand.

Prosjektet støttes av Nasjonalbiblioteket.