Lørdag 16. september • 13:00 Litteraturrommet

v/ Tale Steen-Johnsen, førsteamanuensis i sosiologi på Universitetet i Agder

Visste du at hva vi føler og hvordan vi viser følelser, henger tett sammen med verdier i samfunnet vårt?  Det finnes mange sosiale regler for hvilke følelser vi kan vise, og disse varierer mellom ulike kontekster. I denne forelesningen går jeg følelsesosiologien som forskningsfelt.  Ved hjelp av denne forskningen vil jeg vise at for eksempel politikk, økonomi og kjønn henger tett sammen med hva vi føler og hvilke følelser vi viser. Jeg legger også frem smakebiter fra egen forskning på følelser og integreringsarbeid og følelser og arbeidsliv på universitetet.

Om foredragsholderen:

Tale Steen-Johnsen er førsteamanuensis i sosiologi på Universitetet i Agder. Hun har mangeårig bakgrunn fra bistandsarbeid og disputerte i 2014 på en doktorgrad om religion, politikk og fred. Siden har hun forsket på ulike sosiale institusjoner som barnehage og universitet. Hun er særlig opptatt av hva følelsene våre kan fortelle oss noe om de sosiale systemene som vi er en del av.

Bilde av Tale Steen-Johnsen, førsteamanuensis i sosiologi på Universitetet i Agder

Tale Steen-Johnsen, førsteamanuensis i sosiologi på Universitetet i Agder

Translate »
Click to listen highlighted text!