Risørs 300-årsjubileum har vært drevet av kulturelle begivenheter: Eirik Dørsdals komposisjoner, Mari Nymoens poesi, Sandra Blicherts kunst, ungdomsteaterets Stormen-oppsetning, en fullstappet kulturnatt og jubileumsuke, en haug med utstillinger, konserter, revy, festivaler, Spelet om bybrannen – og året er fortsatt langt fra omme. Dessuten bugner Risør over av andre kulturelle aktiviteter: Frivillighet, idrett, en haug med korps, kor, foreninger, spise- og drikkesteder og mye, mye mer.

Så er spørsmålet: Hva er fremtiden til det kulturelle Risør? Må kunst og kultur vike når kommuneøkonomien blir trangere? Eller har vi rett og slett ikke råd til å kutte i kultur når verden blir vanskelig?

Siden 2023 ikke bare er jubileumsår, men også valgår, tar vi en kulturdebatt på biblioteket.
Først tar vi en prat med én av Risørs aktive kulturutøvere: Komponist og musiker Eirik Dørsdal. Her får vi høre litt om hvordan det er å leve av og med kultur, med både muligheter og utfordringer.
Etter dette møter vi et knippe av politikerne som stiller til valg og hører hva slags tanker og ambisjoner de har for kulturutviklingen i Risør.
Risør bibliotek ønsker med dette velkommen til kulturdebatt bare en liten uke før resultatet fra valget blir klart.
Lars Taraldsen leder debatten med følgende deltakere i panelet:
Frida Fred Dørsdal (R)
Lars Ole Røed (H) (eventuelt Kari-Anne Røisland (H))
Jan Frode Nilsen (AP)
Sara Sægrov Ruud (V)
Velkommen til høstens kulturdebatt!Sted: Risør bibliotek, Litteraturrommet
Tid: 5.september kl. 18-19.30

Gratis inngang.

Translate »
Click to listen highlighted text!