I litteraturrommet på Risør bibliotek.
I denne boka tar Karsten Alnæs oss med gjennom den historiske tradisjonen og viser hvordan fortellingen om Baltasar, Kaspar og Melkior ble brukt i vår julefeiring og har inspirert malerkunst, musikk og litteratur.
Alnæs vil også fortelle om tradisjonen med stjernegutter og stjernespill. For hundre og femti år siden kunne man nemlig fra annen juledag til 6. januar i flere av byene på Sørlandet, blant annet i Risør, se ofte fattige gutter, utkledd som de tre hellige konger og andre bibelske skikkelser, vandre omkring i gatene om kveldene og synge merkverdige viser om Betlehemstjernen, om den svarte kongen, om Josef og Maria, om fødselen i stallen, om Herodes som lot drepe de nyfødte guttebarna, om engelen Gabriel og andre hendelser knyttet til de bibelske fortellingene om julen.
Gratis inngang. Boksalg og signering.
Translate »
Click to listen highlighted text!