Hva er det som har fått store deler av menneskeheten til å tilbringe timer av dagen, for ikke å si år av sine liv, med nesa rettet mot en mobilskjerm for å lete etter bekreftelser på sin egen eksistens og være på evig jakt etter tommel opp og hjerter som strømmer mot oss i ekkokamrene våre? Narcissus ble forelsket i og druknet i sitt eget speilbilde. Ekko ble forelsket i Narcissus, men fordi hun snakket for mye ble hun dømt til å bare kunne gjenta det andre sier.

Forfatter og journalist Lena Lindgren har skrevet boka «Ekko – et essay om algoritmer og begjær.» Om menneskehetens blind date med kunstig intelligens. I boka fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Hvem er datanerdene og råkapitalistene som styrer KI-revolusjonen? Utfordrer de selve demokratiet?

Lena Lindgren, er til daglig kommentator i Morgenbladet. 14. juni kan du møte henne i Risør bibliotek i samtale med journalist Steinar Nielsen. Dette er det tredje og siste arrangementet om kunstig intelligens der vi spør: Kunstig intelligens, kan den temmes?

Arrangør: Risør bibliotek i samarbeid med Steinar Nielsen.

Støttet av Fritt Ord.

Translate »
Click to listen highlighted text!