Hva skjer?

jun
1
tir
Sommerles
jun 1-aug 31 heldags

ÅRETS KULESTE LESEKAMAPNJE HAR STARTA!
I år er Astrid & Asbjørn på nye oppdrag i DEN MAGISKE REGNSKOGEN!
Gå inn på www.sommerles.no og registrere deg som bruker, så kan du allerede nå lese 1.kapittel av årets sommerlesfortelling. Her kan du også registrere alt annet du leser. Jo mer du leser, jo flere poeng og høyere level kommer du. Og når du har kommet opp i level 10, så kan du hente din første premie på biblioteket!

Følg med på sommerleskanalen til YOUTUBE, for NASJONAL KICK OFF og hvordan du registrerer deg som bruker-  og andre gøyale videoer:

Bli med på Sommerles 2021!

Lykke til med lesingen !!

aug
5
tor
Lesestund på Boy Leslie (trebåtdagene)
aug 5@12:00-12:30

Hvem rumpet brunosten? av Erlend Loe

Kongen har fått nyss om at Lisen von Kvantum som driver et gårdsmeieri lager verdens beste brunost. Hun blir derfor invitert til slottet, og med seg har hun ett stykk brunost. En togbillett med sovekupé ligger vedlagt og Lisen reiser av sted. Bak en låst dør i kupé nummer 2 vokter hun brunosten, og vet at hun ikke må sovne. Men selvfølgelig sovner hun. Da hun våkner er krisen et faktum. Noen har rumpet brunosten til kongen. Konduktøren drar i nødbremsen, og ingen passasjerer slipper ut av toget. Skurken må være om bord og verdens beste detektiv, herr Fluffenberg, blir tilkalt i helikopter. Ingen vil innrømme at de har rumpet brunosten, men herr Fluffenberg har sin egen, fiffige metode. Det spørs om herr Fluffenberg klarer å løse gåten og finne den skyldige som har begått en så alvorlig forbrytelse, og om kongen noen gang får smake den beste brunosten. Fortellingen er skrevet som et humoristisk kriminalmysterium. Billedbok for småskoletrinnet.

Høytlesing v/Henriette Birkeland

aug
6
fre
Lesestund på Boy Leslie (trebåtdagene)
aug 6@12:00-12:30

Bukkene bruse drar til syden av Bjørn F. Rørvik

Bukkene Bruse drar til Syden
Hele vinteren har de tre Bukkene Bruse spart så godt de kan på både penger og høy. Denne sommeren har de nemlig planlagt å reise til Syden. Selv om de ikke har all verdens å rutte med har den største bukken funnet fram til et sted som skal være både billig og bra. De har pakket med seg badebukser, kosedyr, og solbriller. De har også med seg en vannpistol, i tilfelle det skulle dukke opp troll i Syden. Men, siden troll ikke tåler sol, så er det vel ikke noe fare for at det dukker opp. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Høytlesning v/Henriette Birkeland

aug
7
lør
Lesestund på Boy Leslie (trebåtdagene)
aug 7@12:00-12:30

Ulf er uvel av Rebecca Wexelsen

Ulf er uvel
En dag føler Ulf seg uvel. Men han er ikke forkjølet, og ikke har han vondt i magen. Ikke vil han bli med de andre på stranden eller holde gardisten med selskap. Er det noe galt med Ulf? Hos legen får han en uventet beskjed: Ulf må være død. Det var en ugrei melding å få. Og ekstra leit er det at ingen andre vet om det. Det er ingen annen råd, for å få vennene til å merke at han ikke lenger finnes, inviterer Ulf dem i sin egen begravelse. Det blir fest med tale og kake, og doktoren står plutselig på døren med oppsiktsvekkende nyheter. Dette er en humoristisk fortelling om den ubestemmelige følelsen av å være uvel, og kanskje litt ensom. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Høytlesning v/Henriette Birkeland

sep
7
tir
Eventyrstund
sep 7@10:00-11:00
sep
8
ons
Johannes Slettedal (for skolene)
sep 8@09:00-10:00
sep
9
tor
Forhåndsstemming Risørhuset
sep 9@15:00-19:00
sep
16
tor
Bowling
sep 16@11:00-12:30
sep
20
man
Direkte fra Litteraturhuset: Åsbrink og Øybø
sep 20@19:00-20:00
Når fortiden innhenter oss
Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø og Guri Hjeltnes
Hvordan påvirker fortiden oss, i synet på egen historie? Og hvordan formes vår identitet gjennom fortellingene vi skaper?
Elisabeth Åsbrink og Mattis Øybø har begge skrevet romaner der hemmeligheter og tabuer nøstes opp, og der andre verdenskrig og jødenes historie i Europa er sentrale omdreiningspunkt. Svenske Elisabeth Åsbrink er journalist og forfatter, kjent for sakprosabøker som 1947. Da vår verden ble til samt Og fremdeles står trærne i Wienerwald, som hun ble tildelt den høythengende Augustprisen for. Med Forlattheten har hun tatt stedet inn i romansjangeren. Her følger hun tre kvinner gjennom generasjonene, i London, Sverige og Thessaloniki, i en fortelling som ligger tett opp mot hennes egen familiehistorie.
Mattis Øybø er forfatter av en rekke kritikerroste romaner, som Alle ting skinner, Karin og Kareem og Elskere. Hans nyeste roman Den siste overlevende er død består av fem ulike fortellinger, om folk i nåtiden som på ulike måter opplever at fortiden siver inn i nåtiden, og jøden Isak Meyer dukker stadig opp. Hvem var han egentlig?
Åsbrink og Øybø møter kritiker og direktør ved HL-senteret, Guri Hjeltnes, til samtale om historie, minner og forbindelsene mellom fortid og nåtid.
Arrangementet vises digitalt i liten kinosal (DIKKEN) kl. 19.00.
Gratis inngang.
Vi oppfordrer til forhåndspåmelding av arrangementet. Send mail til riser.bibliotek@risor.kommune.no, tlf: 37149777 eller henvend deg i skranka på biblioteket.
sep
21
tir
Eventyrstund
sep 21@10:00-11:00
Translate »
Click to listen highlighted text!