Hva skjer?

mar
20
ons
Tore Renberg – Lungeflyteprøven
mar 20@19:00-20:00
mar
23
lør
Påskeverksted
mar 23@11:00-13:00
apr
5
fre
Spillkveld 5-7 klassse
apr 5@18:00-20:00
apr
16
tir
Lesestund påmelding
apr 16@10:00-11:00
apr
20
lør
Lørdagsuniversitetet – Kunst i krisetid
apr 20@13:00-14:00

Kunst kan uttrykke det som ikke kan sies og gjøres på andre måter. Den kan stille spørsmål til hvordan verden er, og den kan fremme optimisme og håp. Finnes det riktige eller gale måter for kunsten å belyse samtiden på? Hvor langt kan og bør kunsten gå med å engasjere seg i samfunnsutfordringer?

 

ForedragsholderLisbet Skregelid, professor, Institutt for visuelle og sceniske fag,UiA

apr
23
tir
Sykkelturer og elsykling Kåseri med bilder og video med Guttorm Nilsen
apr 23@19:00-20:00
apr
30
tir
Lesestund påmelding
apr 30@10:00-11:00
mai
3
fre
Kulturnatt: Afterfun- åpent hus for barn og unge
mai 3@18:30-20:30
mai
29
ons
Kan kunstig intelligens forutse pandemier?
mai 29@19:00-20:00

Kan kunstig intelligens forutse og varsle oss om pandemier? Kan den hjelpe oss til å påvise kreft, utvikle skreddersydde medisiner og til syvende og sist redde liv? Ja, mener Ishita Barua (f. 1988). Hun er lege med doktorgrad om kunstig intelligens i medisin.

Men kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene? Og hvem har ansvaret om maskinene tar feil? 29. mai kan du møte Ishita Barua i Risør bibliotek i samtale med journalist Steinar Nielsen. Hun er kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner og har nylig kommet med boka «Kunstig intelligens redder liv». Dette er det andre arrangementet om kunstig intelligens på biblioteket i Risør. Tredje og siste arrangement kommer i juni.

Arr: Risør bibliotek i samarbeid med Steinar Nielsen

Støttet av Fritt Ord.

Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

jun
1
lør
Lørdagsuniversitetet – Bruk av alkohol og vanedannende legemidler blant eldre
jun 1@13:00-14:00

Alkohol er et lovlig rusmiddel og kan kjøpes i nærbutikken. Vanedannende medikamenter foreskrives av lege på bakgrunn av diagnoser og lidelser. Hva vet vi om bruken av alkohol og vanedannende legemidler blant eldre (65+) i Norge? Hvor går grensene for hva som er samfunnets ansvar, og hva som er en privatsak for den enkelte eldre?  Og er fastlegeordningen til hinder for at eldre med alkoholproblemer får god hjelp?

Med utgangspunkt i en fersk kunnskapsoppsummering om eldre og alkoholbruk i Norge, samt egen forskning på fastlegeordningen og hjemmeboende eldres erfaringer, vil de tre foredragsholderne belyse trender, utfordringer og alkoholens kulturelle, sosiale og symbolske funksjon i Norge.

Om foredragsholderne: 

Anne Jørstad Antonsen
er stipendiat ved Senter for omsorgsforskning, Universitetet i Agder. Hun arbeider på en doktorgradsavhandling om hjemmeboende eldre og samtidig bruk av alkohol og vanedannende medikamenter.

Kristin Briseid
er postdoktor ved Senter for omsorgsforskning, Universitetet i Agder. Hun er her tilknyttet det forskningsrådsfinansierte prosjektet ROMEO, som undersøker hvordan organiseringen av kommunale tjenester påvirker pasientforløp for hjemmeboende eldre med psykiske lidelser og/eller rusmiddelproblemer.

Terje Emil Fredwall
er professor ved Senter for omsorgsforskning, Universitetet i Agder. Han utga i fjor kunnskapsoppsummeringen «Alkoholbruk blant eldre», skrevet sammen med Anne Jørstad Antonsen.

Translate »
Click to listen highlighted text!