Kunst kan uttrykke det som ikke kan sies og gjøres på andre måter. Den kan stille spørsmål til hvordan verden er, og den kan fremme optimisme og håp. Finnes det riktige eller gale måter for kunsten å belyse samtiden på? Hvor langt kan og bør kunsten gå med å engasjere seg i samfunnsutfordringer?
Foredragsholder: Lisbet Skregelid, professor, Institutt for visuelle og sceniske fag,UiA
Kan kunstig intelligens forutse og varsle oss om pandemier? Kan den hjelpe oss til å påvise kreft, utvikle skreddersydde medisiner og til syvende og sist redde liv? Ja, mener Ishita Barua (f. 1988). Hun er lege med doktorgrad om kunstig intelligens i medisin.
Men kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene? Og hvem har ansvaret om maskinene tar feil? 29. mai kan du møte Ishita Barua i Risør bibliotek i samtale med journalist Steinar Nielsen. Hun er kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner og har nylig kommet med boka «Kunstig intelligens redder liv». Dette er det andre arrangementet om kunstig intelligens på biblioteket i Risør. Tredje og siste arrangement kommer i juni.
Arr: Risør bibliotek i samarbeid med Steinar Nielsen
Støttet av Fritt Ord.
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS